Verneveltherapie

VIVISOL biedt verlichting met verneveltherapie. Voor iedere situatie hebben we een geschikte vernevelaar. Is de patiënt bijvoorbeeld vaak op weg of veel thuis? 

Daarnaast is het innemen of inhaleren van medicatie is niet voor iedere patiënt mogelijk. Tijdens de therapie blijven we betrokken. Dit maakt de kans op een geslaagde therapie maximaal.
 

Waarom verneveltherapie via VIVISOL?

  • Een snelle en professionele afhandeling van uw aanvraag.
  • Extra aandacht voor hygiëne en medicijngebruik volgens LAN-Protocollen.
  • Combinaties mogelijk met andere therapieën, zoals zuurstoftherapie.

Gecontracteerd

We hebben een contract met alle zorgverzekeraars in Nederland

Vertrouwde service zoals u dat van ons gewend bent

Om de juiste vernevelaar te kiezen brengen we voorafgaand aan de therapie de behoeften van de patiënt in kaart. Gespecialiseerde (BIG-geregistreerde) medewerkers zorgen tijdens de installatieafspraak voor instructies over goed medicijngebruik en hygiëne.
 

Bevorderen therapietrouw

We blijven tijdens de therapie nauw betrokken en passen de therapie aan wanneer de situatie van de patiënt veranderd. Zo stellen we extra apparatuur beschikbaar voor speciale situaties, zoals vakanties.

Snel regelen:

Wilt u meer informatie over verneveltherapie?

Responsive Image

Werken volgens LAN-protocollen

VIVISOL is partner van Long Alliantie Nederland (LAN). Deze federatieve vereniging zet zich in voor chronische longziekten. Long Alliantie Nederland heeft protocollen en patiëntenkaarten ontwikkeld voor het gebruik van een vernevelaar.

Vernevelprotocollen

In onderstaande vernevelprotocollen vindt u informatie over het correct inzetten van een vernevelaar, waaronder de voorbereiding, het gebruik en de schoonmaakinstructies.

Patiëntenkaarten

VIVISOL gebruikt LAN-patiëntenkaarten om uitleg te geven aan patiënten over verneveling. Deze kaarten geven een goede instructie voor het gebruik van een vernevelaar.