Over ons

Een menselijke en persoonlijke benadering kenmerkt VIVISOL. Van diagnose tot en met therapie denken we mee met de zorgverlener én de situatie van de patiënt. Wij verzorgen verschillende therapieën bij mensen thuis.

Dit gaat vooral om luchtwegtherapieën zoals OSAS en COPD. Dit noemen we respiratoire therapieën. Voor COPD-patiënten hebben we een vernieuwende oplossing die longaanvallen op tijd opspoort zodat een ziekenhuisopname voorkomen wordt. Maar we helpen ook ziekenhuizen met het wegwerken van de wachtlijsten voor slaaponderzoeken. Onze verpleegkundigen doen deze onderzoeken bij de mensen thuis.

 

VIVISOL hoort bij de internationale SOL-groep 

VIVISOL hoort bij de internationale SOL-groep. De SOL-groep werd in 1927 opgericht in Italië en houdt zich onder andere bezig met medische gassen. Doordat wij bij deze groep horen, kunnen we gebruik maken van veel internationale kennis en ontwikkelingen. We werken samen met ziekenhuizen, zorginstellingen en zorgverzekeraars. Zo zorgen we dat de patiënt altijd centraal staat.

Responsive Image

Europees testcentrum

VIVISOL Nederland heeft een eigen technische dienst die zorgt voor onderhoud aan en reparatie van de apparatuur die in onze patiënten en klanten gebruiken. Dit doen zij op locatie (bij de patiënt of in de zorginstelling) of in onze technische ruimte op onze locatie in Tilburg. Hier bevindt zich ook het Europees testcentrum voor de internationale VIVISOL-groep. Onze Technicians testen nieuwe apparatuur. Zij geven ook advies over of de apparatuur bij VIVISOL in het aanbod komt.
 

Reconditionering 

Apparatuur van VIVISOL wisselt regelmatig van locatie. Daarom is het noodzakelijk dat we onze apparatuur grondig schoonmaken. Al het apparatuur wordt in een afgesloten kast gedesinfecteerd, door middel van verneveling met H202 en zilvernitraat. Op die manier worden alle bacteriën, fungi en virussen gegarandeerd gedood.