VIVISOL

Zuurstoftherapie

Zuurstoftherapie

Vivisol heeft talloze service operators in Europa die, wanneer het nodig is en ongeacht het tijdstip, zuurstof en de benodigde uitrusting thuis bij een patiënt kunnen bezorgen. Deze mensen voeren een taak uit die zeer belangrijk is voor Vivisol. Zij moeten direct overal en snel kunnen leveren en zich professioneel gedragen, maar moeten ook bereid zijn de verzoeken en wensen van de patiënt te behandelen met een zekere mate van vriendelijkheid.

In operationele termen kan deze dienst op drie manieren worden uitgevoerd, namelijk:

  1. Met vloeibare zuurstof die een aanzienlijke mate van zelfstandigheid toestaat, ook tijdens intensieve therapieën zodat de patiënt onder behandeling zich buitenshuis kan begeven. De zuurstof is opgeslagen in tanks die makkelijk te gebruiken en te vervoeren zijn en borg staan voor maximale veiligheid. De grote capaciteit van een cryogene basis-opslagtank en de mogelijkheid om de zuurstof in een draagbare tank te verplaatsen zorgt er voor dat een patiënt een grote mate van vrijheid geniet, zowel binnen- als buitenshuis.
  2. Met de concentrator welke de omringende lucht opneemt en het zuurstofpercentage daarin concentreert. Deze geconcentreerde lucht wordt via een lange slang (bewegingsvrijheid) en een neusbril of sonde aan de patiënt toegediend. Dit apparaat werkt thuis op het lichtnet.
  3. Met gasvormige zuurstof die ideaal is wanneer de toediening gelimiteerd en op een niet continue basis is. Dit kan dienen als veiligheidsondersteuning voor andere systemen.

Vivisol biedt ook de mogelijkheid een patiënt met zuurstoftherapie onder toezicht te houden middels telemedicine diensten.