VIVISOL

Zuurstoftherapie

VIVISOL levert vloeibare zuurstof, gasvormige zuurstof en concentratoren, zowel vast als mobiel. Ook bieden wij verneveltherapie. We kijken altijd naar de mobiliteit van de patiënt en begeleiden hem bij het gebruik van de zuurstof. Daardoor is de kans op een geslaagde therapie maximaal.

Digitaal zuurstof aanvragen
Bij VIVISOL kunt u als voorschrijver digitaal zuurstof aanvragen via ons digitale aanvraagsysteem. Hierdoor komt uw aanvraag direct binnen op de juiste afdeling en er wordt automatisch een dossier aangemaakt. De afspraak met de patiënt kan zo nog sneller gemaakt worden. Daarnaast kunt u wijzigingen in de therapie eenvoudig doorgeven en terugzien in het aanvraagsysteem.

Heeft u nog geen inloggegevens? Neem dan contact op met onze afdeling Hospital Support via 013 - 5231028 of via hs@vivisol.nl 

Wij kijken altijd naar de mobiliteit van de patiënt
VIVISOL levert (draagbare) concentratoren, cilinders en base units. Onze ervaring leert dat het belangrijk is om te kijken naar de mobiliteit van de patiënt, zodat de impact van de therapie zo klein mogelijk is. Dit vergroot de kans van slagen van de therapie en verhoogt de therapietrouw. De service operator komt na twee weken weer terug bij de patiënt. Het verloop van de therapie wordt besproken en we bekijken of de patient geschikt is voor een zuurstofbespaarder. Hiermee kan een patient langer op pad met dezelfde modaliteit. Niet alle patienten zijn geschikt hiervoor.

Langer op pad, dankzij een zuurstofbesparende voorziening
Een zuurstofbesparende voorziening maakt dat de zuurstof, enkel bij de inademing, in een pufje wordt toegediend. Dit wordt ‘Pulse Dosering’ of ‘On Demand’ genoemd. Om steeds op het juiste moment dit pufje zuurstof te kunnen geven, dient de neusademhaling sterk genoeg te zijn, zodat de apparatuur dit kan registreren. Wanneer dit niet het geval is, krijgt de patiënt onvoldoende zuurstof en is een zuurstofbesparende voorziening helaas geen goede optie.

Op vakantie met een zuurstofvoorziening dankzij VIVITRAVEL
Binnen Nederland voorzien we patiënten voor de vakantieperiode van een vervangende zuurstofvoorziening. In het buitenland leggen we contact met de plaatselijke vestiging van VIVISOL die de patiënt op het vakantieadres voorziet van zuurstof. Bent u patiënt en wilt u meer weten over het aanvragen van zuurstof op uw vakantieadres? Klik hier voor meer informatie.

Zuurstoftrainingen
Onze kennis delen we graag; regelmatig bieden we trainingen aan voor professionals die werken met onze producten. Deze trainingen kunnen op maat worden aangeboden en vinden vaak direct op de werkvloer plaats. Daarnaast brengen we de ervaring en expertise van verschillende partijen graag bij elkaar, bijvoorbeeld op Breathless, ons jaarlijkse symposium over zuurstof.