VIVISOL

Verneveltherapie

Verneveltherapie wordt regelmatig ingezet bij de behandeling van longziekten. Wanneer het innemen of inhaleren van medicijnen niet meer gaat, kan verneveling verlichting bieden.

Een vernevelaar zorgt ervoor dat de medicatie verandert in een fijne nevel. Via een mondstuk of een masker over de mond en neus, wordt de nevel ingeademd. Daardoor kunnen medicijnen met de juiste hoeveelheid diep in de longen komen. Inhalatiemedicijnen zijn onder te verdelen in: 

  • luchtwegverwijders
  • ontstekingsremmers
  • combinatie van medicijnen, een luchtwegverwijder plus een ontstekingsremmer

Meestal kunnen verschillende medicijnen tegelijk ingeademd worden. Verneveltherapie is voor zowel kinderen als volwassenen geschikt. VIVISOL vindt het belangrijk om iedere patiënt de juiste oplossing te bieden. Daarom hebben wij een uitgebreid assortiment aan vernevelapparatuur.

Uitgebreide begeleiding 

Het starten met verneveltherapie kan voor een patiënt even wennen zijn. Onze gespecialiseerde consulenten geven tijdens de leveringsafspraak aan huis uitgebreide gebruikers- en onderhoudsinstructies. Bij spoed zijn wij binnen vier uur op locatie. Heeft een patiënt na levering van het vernevelapparaat extra ondersteuning nodig? Onze deskundige Customer Service neemt graag de tijd voor aanvullende support.

Totaalpartner binnen de respiratoire zorg

Verneveltherapie is altijd op voorschrift van een arts. VIVISOL heeft een contract met alle zorgverzekeraars binnen Nederland. Als totaalpartner binnen de respiratoire zorg kunnen we naast verneveltherapie ook zorgdragen voor additionele therapieën, waaronder zuurstoftherapie en nasal High Flow Therapie.   

Aanvragen verneveltherapie

Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden? Kom met ons in contact via +31 (0)13-5231022 of zuurstof@vivisol.nl of vraag direct verneveltherapie aan via het aanvraagformulier.