VIVISOL

Transcutane PCO2 monitoring

TRANSCUTANE PC02 MONITORING

Bij de diagnose van OSAS en CSAS kan er sprake zijn van comorbiditeit. Om de juiste therapie voor de patiënt te bepalen, is het belangrijk om naast de AHI-index ook de kwaliteit van de ademhaling vast te stellen. Het meten van de zuurstofsaturatie alleen biedt onvoldoende houvast om nachtelijke hypoventilatie goed te kunnen beoordelen.

AASM-RICHTLIJN

Voor het diagnosticeren van alle slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen zoals slaapapneu en obesitas hypoventilatie, adviseert de AASM het gebruik van een transcutane PC02 (tcPC02) monitor. Ook voor het titreren van PAP-therapie en controle registraties wordt het gebruik van een transcutane PC02 monitor aanbevolen. Door de drukinstellingen zorgvuldig in te regelen op basis van de
tcPC02, kan de kwaliteit van de ademhaling worden bewaakt en geoptimaliseerd. End-tidal CO2-systemen (etC02) zijn hiervoor niet geschikt.


SENTEC DIGITALE MONITOR SYSTEEM

Het SenTec Digitale Monitor Systeem (SDMS) biedt accurate en continue monitoring van PCO2, zonder de slaap van patiënten te verstoren. De SDMS kunt u aansluiten op vrijwel alle P(S)G-systemen. Met een eenvoudig te bevestigen oorclip of “multi attachment” ring kunt u tot 12 uur continu PC02 waarden monitoren.