VIVISOL

Telemonitoring

We geloven erin dat zorg op afstand bij kan dragen aan een zorgvuldige begeleiding van de therapie. Een eenvoudig voorbeeld is videobellen, in plaats van telefoneren. Hierdoor kan een patient soms op afstand met een apparaatstoring worden geholpen, zonder dat er een fysiek bezoek voor nodig is. VIVISOL blijft innoveren op dit gebied. 

Telemonitoring bij COPD
Telemonitoring bij COPD-patiënten maakt het mogelijk om verergering van COPD vroegtijdig op te sporen. Patiënten ademen dagelijks 90 seconden door het Resmon Pro Diary-apparaat. Het unieke algoritme detecteert verslechtering van de longfunctie. De informatie wordt automatisch via 3G verwerkt en verstuurt naar het telemonitoring-platform. Door middel van het algoritme spoort het apparaat de verslechtering van de longfunctie vroegtijdig op. Patiënten hoeven verder zelf niets te doen. Wanneer de index aangeeft dat er een verhoogd risico is op longaanvallen, kan de arts effectief handelen en exacerbaties aanzienlijk reduceren of zelfs voorkomen.

Telemonitoring bij OSAS
Telemonitoring bij OSAS zorgt ervoor dat patiënten op afstand eerder bijgestuurd kunnen worden. Patiënten ervaren telemonitoring als minder belastend, doordat ze niet meer zo vaak naar het ziekenhuis hoeven voor controle. De opgeslagen data uit het PAP-apparaat of slaappositietrainer wordt op afstand via het data management systeem afgelezen. Wanneer blijkt dat de therapie niet het gewenste resultaat geeft, kunnen er tijdig aanpassingen worden gemaakt om de therapie te optimaliseren. VIVISOL werkt momenteel met ResMed Airview en Philips EncoreAnywhere voor PAP-therapie en Philips Nightbalance Portal voor positietherapie.