VIVISOL

MRA

Eén van de therapieën die wordt voorgeschreven in geval van OSAS is de MRA-beugel. MRA staat voor Mandibulair Repositie Apparaat: een beugel die tijdens de slaap de onderkaak wat naar voren houdt, waardoor de tongbasis niet voor de luchtpijp zakt en zodoende een obstructie veroorzaakt. Dit voorkomt apneus en in veel gevallen ook snurkgedrag.

Sindskort hebben we alle informatie rondom MRA verzameld op mra.vivisol.nl Hier vindt u alles over het therapieverloop, de verschillende type MRA-beugels en het onderhoud van de beugel.

VIVISOL werkt met verschillende beugels. Recent heeft VIVISOL de ResMed Narval CC MRA-beugel toegevoegd aan het assortiment. Deze beugel wordt vervaardigd middels 3D printing en kent vele voordelen. Meer hierover leest u hier en hier.

Samenwerking met voorschrijvers

Op het gebied van MRA-behandelingen in samenwerking met KNO-artsen en kaakchirurgen heeft VIVISOL inmiddels vele ziekenhuizen als partner.
Ons MRA-zorgpad heeft als uitgangspunt dat ieder mens uniek is. Mede daarom maken wij gebruik van verschillende typen beugels. Zo krijgt elke patiënt de beugel die het beste bij hem of haar past. Dat verhoogt het gebruik én de effectiviteit. Alle patiëntgegevens verwerken wij in een zorgplan zodat de verwijzend arts optimaal wordt geïnformeerd over het verloop van de behandeling.

Wij werken volgens een strak protocol, onder leiding van NVTS-geaccrediteerde tandartsen en we hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Ook werken wij nauw samen met de ApneuVereniging.

VIVISOL biedt de gehele MRA-behandeling aan, maar ook een deelservice hiervan is mogelijk. Ook kunt u bij ons terecht voor een snurkbeugel. Kortom: VIVISOL levert alles, van beugel tot het complete zorgpad. Bekijkt u ook eens onze informatiebrochure.

 

 

 

Totaalservice

Bij dit uitgebreide en efficiënte pakket stuurt de verwijzer de patiënt naar VIVISOL. Wij nemen het totale zorgpad voor onze rekening, inclusief intake en onderzoek door een NVTS-geaccrediteerde tandarts. VIVISOL heeft contracten afgesloten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Wij regelen allereerst de machtingsaanvraag. Na akkoord wordt de patiënt door ons opgeroepen voor het intakegesprek en uitgebreid MKA-onderzoek bij de NVTS-tandarts samen met de MRA-consulent. Vervolgens plaatsen wij de beugel en geven een gedegen onderhoudsinstructie. Na 4 en na 12 weken na de plaatsing van de beugel, komt de patiënt terug voor controle. Tijdens deze afspraken zullen wij de patiënt begeleiden tijdens de behandeling van OSAS en de beugel zo instellen dat de patiënt weer optimaal kan functioneren zonder klachten. Wanneer de patiënt is geoptimaliseerd, brengen wij de verwijzer op de hoogte van het verloop van de behandeling en verwijzen we de patiënt terug voor een eventuele controle-P(S)G (slaaponderzoek). Wij zullen de patiënt blijven volgen middels jaarlijkse controle.

Deelservice

Hier kiest de verwijzend arts voor onderdelen uit het Totaalservicepakket. Bijvoorbeeld alleen het verzorgen van de machtigingsaanvraag en het leveren van de beugel, of alleen de intake en de plaatsing van de MRA-beugel.

De snurkbeugel

Bij een AHI kleiner dan 5 en klachten, kan VIVISOL de patiënt helpen met een op maat gemaakte snurkbeugel. De patiënt komt eerst vrijblijvend op consult om alle mogelijkheden te bespreken.