VIVISOL

Slaapdiagnostiek

Het is duidelijk dat OSAS een veel groter probleem is dan lang gedacht. Het aantal patiënten dat naar verwachting lijdt aan slaapapneu is hoger dan eerdere inschatting deed vermoeden. Daarnaast blijkt de ernst van deze ziekte groter dan verwacht en is het verband met meer comorbiditeiten, zoals hypertensie, hartfalen en diabetes aangetoond.

Wist u dit?
- Naar inschatting lijden 700.000 Nederlanders aan slaapapneu
- Slechts 170.000 daarvan zijn inmiddels gediagnosticeerd
- Gemiddeld duurt het 8 jaar voordat een OSAS patiënt wordt herkend en erkend


Snelle diagnose is cruciaal

Het bewustzijn rondom slaapapneu wordt steeds groter en dat betekent dat de aanwas van patiënten groeit. Hierdoor zijn in veel ziekenhuizen al wachtlijsten ontstaan die moeilijk weg te werken zijn. Soms moeten patiënten wel drie à vier maanden wachten op hun slaaponderzoek. En juist een snelle diagnose en behandeling van OSAS zijn van het allergrootste belang.

VIVISOL helpt hierbij in de vorm van diagnostische dienstverlening. Wij voeren slaaponderzoeken uit in de thuissituatie van de patient. Dat zorgt niet alleen voor een betrouwbare meting, maar zorgt er ook voor dat een patient niet naar het ziekenhuis hoeft te komen. De druk op het ziekenhuis wordt zo verminderd.

Met deze dienstverlening op maat helpen we onze klanten met het diagnosticeren van patiënten door (onderdelen van) het diagnoseproces te faciliteren. Daardoor garanderen wij dat er binnen 10 dagen een gescoord rapport klaar ligt, zodat bij een positieve diagnose de behandeling snel kan starten.

Bent u voorschrijver en geinteresseerd in deze dienstverlening? Neem dan contact op met uw VIVISOL-accountmanager of met onze Commerciele Binnendienst via 013-220 11 58.

Bent u patient en bent u op zoek naar meer informatie over het slaaponderzoek? Hier leest u er meer over.