VIVISOL

Schade aan medische apparatuur…wat nu?

Schade aan medische apparatuur…wat nu?

04/08/2015

Nederland bevindt zich middenin de vakantieperiode. Dat merken we bij VIVISOL bijvoorbeeld aan het toenemend aantal gevallen van schade of diefstal op de vakantiebestemming. Wat als het u overkomt?

 

VIVISOL zorgt er uiteraard voor dat u snel een vervangend apparaat ontvangt. U krijgt dan echter ook een factuur voor de restwaarde van het beschadigde of gestolen apparaat.  

Voorkomen is dus beter dan genezen! Wij adviseren u daarnaast om contact op te nemen met uw verzekeraar om te informeren naar de mogelijkheden op het vlak van het verzekeren van de apparatuur die u gebruikt. Ook als u al schade heeft, is het goed om direct contact op te nemen met uw verzekeraar, om te kijken of zij de factuur van de restwaarde (deels) betalen.

Welke verzekeraar kunt u het beste contacteren?

Bij schade of diefstal in en om de eigen woning: uw inboedelverzekeraar
Bij schade of diefstal buitenshuis, niet zijnde tijdens een vakantie of korte trip (met overnachting): de verzekeraar waar u eventueel een kostbaarhedenverzekering heeft afgesloten
Bij schade of diefstal tijdens vakantie: uw reisverzekeraar

Wij zijn niet op de hoogte van alle voorwaarden van de vele verzekeraars die Nederland telt, maar uit ervaring weten wij dat bijvoorbeeld  ZLM en Centraal Beheer/Achmea mogelijkheden hebben om medische apparatuur (in bruikleen) te verzekeren. Ongetwijfeld zijn er meer verzekeraars waarbij dit mogelijk is, misschien die van u ook wel. Het informeren waard! 

.