VIVISOL

Ademloos in Blijdorp: Breathless 2014

Ademloos in Blijdorp: Breathless 2014

23/06/2014

Op donderdag 19 juni jl. vond de tweede editie van het VIVISOL kennissymposium “Breathless” plaats.

 

Zo’n 80 longverpleegkundigen, verzorgenden en andere belangstellende deelnemers verzamelden zich in het Oceanium van Blijdorp Rotterdam, benieuwd wat de dag zou gaan brengen.

 

In ieder geval workshops! Over het medische verhaal bij zuurstoftherapie, over non-invasieve beademing, over het meten van de conditie van een patiënt via de huid, over de nieuwe therapievorm MyAirvo en over de praktische kant van zuurstoftherapie in de thuissituatie, inclusief de mobiele systemen. Onder de bezielende leiding van de verschillende workshopleiders (waaronder bijvoorbeeld drs. M. Klaaver, longarts Havenziekenhuis, en Petra Meijer en Irma Sinnema, verpleegkundigen verbonden aan het UMCG) gingen de deelnemers met elkaar in gesprek.

Na de lunch zorgden Walter Vermeer en Erwin Steijlen ervoor dat er geen sprake kon zijn van een after lunch dip. Tijdens hun verrassingsintermezzo werden de deelnemers teruggebracht naar (meer dan) 100% energie. Mede door de enthousiaste reacties een oppepper van jewelste, waardoor de middagworkshops met een boost gestart konden worden.

Na afloop van het officiële programma werd er nog druk van de mogelijkheid gebruikt gemaakt om met vakgenoten van gedachten te wisselen en ervaringen te delen.

VIVISOL kijkt terug op een geslaagde dag en maakt zich graag op voor Breathless 2015. Houdt onze website in de gaten voor de datum!