VIVISOL

Nieuws

Archief Nieuws 2015

 • Wijziging in de vergoeding voor positietherapie bij positieafhankelijke slaapapneu

  Wijziging in de vergoeding voor positietherapie bij positieafhankelijke slaapapneu

  24/12/2015

  Zorgverzekeraars baseren hun vergoedingen grotendeels op de informatie die zij krijgen
  vanuit het Zorginstituut Nederland. Onlangs is bekend geworden dat Positietherapie vanaf 1
  januari 2016 niet vergoed wordt binnen het basispakket dat geldt voor alle zorgverzekeraars. Zorginstituut Nederland zal medio 2016 opnieuw een uitspraak te doen over Positietherapie op
  basis van de huidige kennis en praktijk.

  VIVISOL zal in 2016, uiteraard, de Sleep Position Trainer (SPT) van NightBalance blijven aanbieden aan patiënten met positieafhankelijke slaapapneu. In dit artikel leest u hoe we dit verzorgen:

  Meer

 • Schade aan medische apparatuur…wat nu?

  Schade aan medische apparatuur…wat nu?

  04/08/2015

  Nederland bevindt zich middenin de vakantieperiode. Dat merken we bij VIVISOL bijvoorbeeld aan het toenemend aantal gevallen van schade of diefstal op de vakantiebestemming. Wat als het u overkomt?

  Meer

 • VIVISOL Breathless: oneindig veel lucht

  VIVISOL Breathless: oneindig veel lucht

  O2-kennissymposium brengt de kennis van de deelnemers naar een hoger niveau

  19/06/2015

  In de ochtend van 18 juni jl. verzamelden zich 38 dames en heren (veelal verpleegkundigen) in Lelystad. Eén ding hadden ze die dag in ieder geval gemeen: ze waren allemaal bij ons te gast in “luchtvaart themapark” Aviodrome, in het kader van ons geaccrediteerde O2-kennissymposium Breathless.

  Meer

 • Vraag uw CPAP-toebehoren voortaan online aan

  Vraag uw CPAP-toebehoren voortaan online aan

  15/06/2015

  Vanaf vandaag is het mogelijk om CPAP-toebehoren, die vergoed worden door de zorgverzekeraar, online aan te vragen. Waar en wanneer u maar wilt!

  Meer

 • Meer aandacht voor clusterhoofdpijn

  Meer aandacht voor clusterhoofdpijn

  09/06/2015

  Clusterhoofdpijn is de meest pijnlijke vorm van hoofdpijn. Het maakt patiënten tijdens een aanval radeloos. Omdat een clusterhoofdpijnaanval vanuit het niets komt opzetten en erg veel pijn doet, is het belangrijk dat medicijnen snel resultaat hebben.

  Meer

 • De tiende editie van VIVISOL Sleepless

  De tiende editie van VIVISOL Sleepless

  Een behouden vaart met een gouden randje!

  01/06/2015

  Donderdag 28 mei jl. begon als een donkere dag, maar voor VIVISOL Nederland scheen direct al de zon. Die dag vond namelijk de 10e editie plaats van het OSAS-kennissymposium Sleepless plaats. Een bijzonder moment, dat vraagt om een bijzondere locatie. De 110 deelnemers werden daarom uitgenodigd om aan boord te gaan van het prachtige schip Jules Verne. Deze groep bestond voornamelijk uit long- en OSAS-verpleegkundigen, en KNF- en longfunctielaboranten. Daarnaast waren er ook physician assistants, nurse practitioners, doktersassistenten en vertegenwoordigers van zorgverzekeraars aanwezig.

  Meer

 • Innovatieve Nederlandse aanpak voor slaapapneu voor het eerst vergoed

  Innovatieve Nederlandse aanpak voor slaapapneu voor het eerst vergoed

  VIVISOL als eerste leverancier gecontracteerd

  18/05/2015

  Zilveren Kruis Achmea is de eerste zorgverzekeraar die een nieuwe innovatieve therapie bij slaapapneu via de basisverzekering vergoedt. Het gaat om een slaap positie trainer die mensen afleert op hun rug te slapen. Jarenlang klinisch onderzoek en uitgebreide tests, hebben duidelijk gemaakt dat deze aanpak zeer effectief is. VIVISOL is door Achmea als eerste gecontracteerd voor de levering van de apparatuur en de dienstverlening die daarbij hoort. De vergoeding geldt ook voor de Achmea-labels FBTO, Avéro Achmea, Interpolis, Prolife en OZF.

  Meer

 • Onze VIVISOL Open Dag op zondag 29 maart jl.

  Wat een feest!

  30/03/2015

  Na alle voorbereidingen was het afgelopen zondag om 11:00 uur dan eindelijk zover: we openden onze deuren voor belangstellenden uit de regio, en zo bleek later, ver daarbuiten. We mochten zelfs gasten uit Deventer verwelkomen, die speciaal voor onze Open Dag naar Tilburg waren gekomen.

  Meer

 • VIVISOL deze week in de Tilburgse Koerier

  24/03/2015

  Deze week verschijnt een bijzondere special bij de Tilburgse Koerier, in het kader van de Bedrijvenronde Hart van Brabant. VIVISOL is als deelnemer uiteraard vertegenwoordigd in deze special.

  Meer